Ce ai face diferit daca ai putea sa o iei de la capat?

ce ai face daca ai putea sa o iei de la capat

Ti-ai pus vreodata intrebarea daca ai putea sa o iei de la capat intr-un moment al vietii ales de tine, ce ai face diferit? Ai schimba ceva, ai actiona diferit in vreo situatie, crezi ca tot ce ai invatat pana acum ti-a pus lucrurile in perspectiva si ai alege o cale diferita? In toate filmele pe care le-am vazut, la aceasta intrebare raspunsul este mereu: „nu as schimba nimic pentru ca altfel nu as fi ajuns aici sa te cunosc pe tine” (da, e vorba de romantism, si totusi eu as vrea sa fie vorbim despre cariera).

Ma gandeam astazi la intrebarea aceasta pentru ca ma pregatesc pentru un interviu. M-am hotarat sa ma angajez pentru o perioada pentru a aduce un surplus de fonduri, dar nu renunt la firma, ci le voi face in paralel. Am emotii si anxietate pentru acest interviu pentru ca nu am mai fost la un interviu de vreo 6-7 ani si intra in scena problema de a vorbi cu persoane necunoscute despre mine, despre skilluri, situatii si tot ce mai presupune un interviu. Mi-as dori sa fiu fearless ca un stalp puternic impotriva furtunii, sa pot sa vorbesc cu incredere si sa nu imi mai fac o mie de scenarii in minte.

Din acest motiv, ma gandeam la toate experientele care m-au adus in acest punct, si oare daca as schimba ceva intr-un anumit punct, acum as putea fi acea persoana care ar putea sa se duca la un interviu fara nici un fel de probleme? Daca as lua de la capat, as schimba asa:

  • As spune da oportunitatilor: ma invita cineva la o discutie, m-as duce; am programat sa ma duc la o conferinta, m-as duce; m-am inscris intr-un club nou, m-as duce. Toate intalnirile cu oameni noi, toate experientele noi iti formeaza asa numita inteligenta practica, inteligenta pe care o capeti pe parcursul vietii, nu este inascuta.
  • As spune nu situatiilor care nu ma avantajeaza: de multe ori la work spuneam da, imi asumam vina pentru greseli care nu erau ale mele, dar vroiam sa fiu o persoana responsabila; de multe ori spuneam da la proiecte pe care nu le consideram fezabile. Acum mi-as impune parerea si punctul de vedere mult mai bine si mai hotarat.
  • As raspunde la telefon si as initia acele apeluri pe care le evitam, doar pentru ca situatiile pareau dificile de manevrat. Orice situatie te caleste.

In general cred ca totul se rezuma la a avea cat mai multe intalniri cu oameni noi, discutii noi, situatii noi care te ajuta sa te dezvolti; sa faci parte din grupuri, din proiecte… Cred ca toate acestea m-ar fi transformat intr-o alta persoana acum.

DAR, si este un mare dar aici, nu am avut experiente? nu am vorbit cu oameni? nu am facut parte din grupuri? Ba da, dar candva s-a instalat o trauma ce nu ma lasa sa depasesc aceasta frica de a vorbi cu oameni noi, care este doar in mintea mea. Mereu credeam ca e un cliseu cand citeam ca „singurul obstacol din calea succesului tau esti tu”. Dar chiar este adevarat, mintea mea imi spune ca nu sunt pregatita, dar toata experienta din urma imi spune ca de fapt sunt pregatita. So what’s it going to be? Voi lua fiecare zi pe rand si voi face ceva sa depasesc aceasta bariera, voi participa la interviu si voi da tot ce am mai bun, si poate intr-o zi demonii din mintea mea se vor linisti si nu vor mai avea anxietate cu care sa se hraneasca.

Pe final cred ca chiar daca as schimba lucrurile de mai sus, sunt sigura ca apoi as gasi alte lucruri de care sa fiu nemultumita. Asa ca pot sa zic ca mai bine cu demonii actuali pe care ii cunosc si pe care am inceput deja sa ii imblanzesc prin obiceiuri incapatanate.

Tu ai schimba ceva?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s