Totul e mai usor MAINE

lista taskuri maine

Ca antreprenor introvert, una dintre cele mai dificile taskuri de indeplinit sunt telefoanele pentru dealuri noi, acele telefoane in care trebuie sa convingi persoana de la celalalt capat al liniei ca are nevoie de tine (de serviciile sau produsele tale). Stiu ca am nevoie de aceste calluri pentru a imi duce afacerea mai departe, stiu ca sunt ingredientul de succes in reteta viitorului, dar cumva imi este dificil sa le initiez. Ma tot gandesc si foiesc la momentul cand trebuie sa tastez numarul, apoi momentul de liniste in care astept sa vad daca raspunde cineva si cumva in mod inconstient sperand sa nu raspunda ca sa am o scuza.

Si totusi am observat ca spre seara cand ma gandesc la proiectele pe care sa le fac in ziua urmatoare, totul devine mai usor. Dintr-o data ma simt ca un zmeu si ma simt capabila sa faca absolut orice task: sa sun, sa ma duc la intalniri, etc. Totul e mai usor MAINE. „Maine voi face tot, maine cum ma trezesc voi bea cafeaua, ma voi duce la sala, apoi voi apela cel putin 10 contacte pentru o colaborare noua. Maine voi lua o pauza de pranz de doar 20 de minute si apoi voi lucra foarte concentrat si imi voi termina toate taskurile propuse. Da, da, maine voi face asta, maine va fi un inceput nou, de maine las tot ce ma tinea in spate si voi deveni persoana de care am nevoie. Super-Woman. Wonder-Woman. De trei ori Femeie.” Ti-ai spus vreodata acest „speech”? Eu de multe ori am adormit cu gandul la toate minunatiile pe care le voi obtine in ziua urmatoare si dimineata cand ma trezeam reveneam la realitate. Nu stiu de ce credeam ca pot sa ma schimb peste noapte intr-o alta persoana si sa fac toate acele lucruri.

Adevarul este ca in situatii urgente si situatii in care ai neaparata nevoie sa realizezi ceva (de exemplu: daca nu suni comisionarul vamal, nu poti sa intri in posesia marfii importate), pentru acel moment poti sa iti schimbi mind setul si sa fii persoana hotarata si fara frica. Mi s-a intamplat chiar de mai multe ori la anumite intalniri de afaceri cand trebuia sa fac o impresie buna (cand eram angajata), sa imi setez un mind set diferit, si sa fiu o persoana sociabila, profesionala si sa am un meeting super reusit. Dar aceste momente sunt momente critice. In ziua de zi, nu pot sa ma transform la comanda pentru ca ma gandesc ca nu sunt critice, pot oricand sa le fac si maine. Maine sigur le voi face, maine totul e mai usor. Si in acest mod se tot repeta acest cerc vicious.

Care e solutia? Inca nu am gasit formula perfecta, dar ce am realizat e asa:

  1. Sa imi setez un (1) singur lucru care imi e greu sa il fac si sa ma apuc de el: exemplu: ma duc la sala. In acest fel, voi avea o reusita pe care o voi continua si maine si poimaine pana imi formez un obicei. Daca ma apuc de prea multe, voi renunta rapid si voi deveni frustrata ca nu pot sa le fac.
  2. Daca e ceva de care chiar am nevoie si stiu ca nu o sa il fac, atunci il deleg altcuiva. Freelancers, prieteni sau persoane care sa faca aceste taskuri se vor gasi mereu, trebuie doar sa ii cauti. Si cat de bine va fi cand stii ca progresezi, ca ai luat aceasta decizie ce te va ajuta enorm? Foarte bine va fi!

Propria minte e cel mai mare obstacol peste care am dat pana acum, si am realizat ca de multe ori ma limitez singura prin faptul ca imi spun ca nu pot sa fac anumite lucruri. Asa ca daca eu nu pot sa le fac sau dureaza foarte mult pana voi putea sa le fac, atunci le voi da cuiva care poate sa le faca. Win Win!

 

2 gânduri despre „Totul e mai usor MAINE”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s